Robert Scholten verkoopt schilderij via kunstveiling van Catawiki

Kunstschilder Robert Scholten verkocht onlangs een schilderij via Catawiki. Het gaat om het schilderij "Two friends on a benche". 

 

Robert Scholten heeft zich bij dit schilderij laten inspireren door een scene uit de serie The Kominsky Method, aflevering 6. De bekende acteurs Michael Douglas (rechts op de bank) en Alan Arkin (links op de bank) spelen twee showbizzfiguren op leeftijd die zich staande proberen te houden te midden van al hun ouderdomskwaaltjes en relatieproblemen en zoeken steun bij elkaar.

Verder heeft hij aan dit schilderij zijn eigen draai gegeven. Robert Scholten wilde er een vrolijk werk van maken. Robert Scholten:"Ouder worden kan kleurrijk zijn. Aan de andere kant werpt het ook de schaduw vooruit naar het onvermijdelijke. Zittend op een bankje, gericht op de oneindige zee, kijk je naar wat het leven je al geboden heeft en van de dingen die nog gaan komen. Voor de lucht heb ik mij een beetje laten inspirerend door Vincent van Gogh. Bij het gazon heb ik mij meer laten inspireren door Max Liebermann, maar dan weer op mijn eigen manier. Ik hoop dat andere mensen genieten van dit schilderij door dit online te delen."

 

Dit schilderij dat bij de kunstveiling van Catawiki erg in de smaak viel bij de bieders bracht het verassende bedrag van 1225 euro op. 

 

Kijkje wil nemen op catawiki?