Jacob Johannes Scholten

Olieverfschilderij

+31634042425

Schilder

Biografie

J.J. (Jacob Johannes) Scholten, schilderende voor zijn liefhebberij. Hij was houtvlotter van beroep maar schilderde in de tijd dat hij dit beroep gedurende een gedeelte van het jaargetijde niet kon uitoefenen. J.J. Scholten was de vader van de kunstschilder J.H. Scholten (derde kind, tweede zoon uit dit gezin). J.J. Scholten werd geboren op 3 juni 1874 in Overschie en woonde later de rest van zijn leven in Schiedam. J.J. Scholten overleed in maart 1944 aan de gevolgen van blaaskanker. Twee andere zonen van J.J. Scholten heetten J.A. (Jan Albert) Scholten (Albert Thijmstraat 39b) en W.K. (Willem Karel) Scholten (Futonstraat 74) beiden te Schiedam. Ze waren net als hun vader houtvlotter van beroep. Het gezin J.J. Scholten bestond uit vijf kinderen, waarvan een dochter die jong aan de Spaanse griep overleden is.

 

portfolio

Schilderij met twee vissen
Delfshaven Rotterdam
Winterlandschap Kethelpolder tussen Schiedam richting Delft (Dit schilderij is door R.R. Scholten geschonken aan museum Schiedam)
Winterlandschap met molen in Schiedam (de twee huizen staan er niet meer) (Dit schilderij is door R.R. Scholten geschonken aan museum Schiedam)
Schiedam Sterrenbos Poluantha bloemen tentoonstelling mei 1940 (Dit schilderij is door R.R. Scholten geschonken aan museum Schiedam)
boomlandschap