Tineke Nusink

(0) 613 010 324

Beeldhouwer

Biografie

(1951 Maassluis)                                                                    Tineke Nusink is geboren in 1951, te Maassluis Van 1968-1974 volgde ze de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam. Docenten waren de beeldhouwers:  Arie Teeuwisse, Bram Roth en Ian Pieters en  tekenaar Gijs Voskuyl.  Tineke studeerde cum laude af in 1974 als beeldhouwer.

Tineke:"Als kind ben ik opgegroeid in een kunstzinnig milieu. Mijn vader heeft ook aan de academie gestudeerd. Ik kan dus wel zeggen dat de appel niet ver van de boom viel.  Mijn werk valt onder de hedendaagse figuratieve kunst. Ik maak voornamelijk dierplastieken, portretten van zowel mens als dier, met specialisatie hondenkoppen in brons.

Ook grafmonumenten of beelden erop. Als een rode draad lopen schapen door mijn carrière. Soms maak ik beelden met als thema de Griekse mythologie. Ik werk vrij of in opdracht. Mijn werk verkoop ik via galeries, kunstbeurzen, beeldentuinen of particulier. Ook exposeer ik regelmatig in de omgeving van Den Haag, het Gooi en binnen Nederland.

Verder sinds een paar jaar in Aspen Colorado USA. Mijn werk bevindt zich bij particulieren in Nederland, div. landen binnen en buiten Europa. In Nederland staan mijn bronzen beelden op diverse openbare en semi-openbare locaties en musea. In Utrecht, Uithoorn, Alkmaar, Spijkenisse, Rotterdam, Wassenaar en Winterswijk.

Sinds 1975 ben ik kunstenaarlid van het schilderkundig genootschap Pulchri Studio in Den Haag".

portfolio

Bison
Circuspaard
Muizen
Grutto
Bronzen beeld gezicht van kunstschilder J. H. Scholten